Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Меню

Наслідки прихованих витоків води у квартирах та будинках

Наслідки прихованих витоків води у квартирах та будинках

Приховані витоки води – це різновид протікань води, які практично неможливо виявити при зовнішньому огляді водопровідної мережі. Приховані витоки води поширені в квартирах і приватних будинках через прихований метод прокладання водопроводу для естетичного вигляду ванни, туалету, кухні. Знайти приховані протікання води можна лише за допомогою кваліфікованого спеціаліста та спеціалізованого обладнання.

Зрозуміти, що у вас прихований витік води, можна також за низкою непрямих ознак – наслідків, які протікання води вже завдало вашому майну, а може й сусідському. Небезпека прихованих витоків води в тому, що вони не помітні і не чутні. А час, протягом якого протікання залишаються прихованими, грає проти вас. Саме протягом цього часу завдаватиметься найбільша шкода вашому майну та здоров'ю.

Наслідки, що створюють шкоду своєму майну

Наслідки прихованих витоків води, що створюють шкоду своєму майну

Якщо приховані витоки води не виявити вчасно, то вони можуть завдати серйозної шкоди вашому майну: мокрі (вологі) плями на стелі та стінах, які після висихання перетворяться на жовті (іржаві) сліди; фарба та штукатурка на стінах або стелі тріскається та відшаровується; шпалери на стінах відклеюються та піднімаються; дерев'яні меблі вбирають зайву вологу та деформуються; вологі плями на підлозі, набрякла підлога, випуклість стяжки; деформація стін, пошкодження фундаменту та перекриттів (поява тріщин), просідання ґрунту; зайві витрати води, теплоносія, фінансів.

Наслідки, що шкодять своєму здоров'ю

Наслідки прихованих витоків води, що шкодять своєму здоров'ю

Якщо приховані протікання води не усунути якнайшвидше, то вони можуть призвести до: виникнення неприємного затхлого запаху вогкості; утворенню та розмноженню бактерій, цвілі та грибка; до псування естетичного вигляду меблів та ремонту. Але найбільшу проблему, шкоду вашому здоров'ю, можуть заподіяти саме цвіль і грибок: астма, кашель, хрипи, застуда, грип, задишка, риніт, пневмоніт, інші захворювання дихальних шляхів та легень. Утворення цвілі та грибка свідчить про тривалу надмірну вологість, причиною якої можуть бути погана вентиляція або прихований витік води.

Наслідки, що призводять до псування сусідського майна

Наслідки прихованих витоків води, що призводять до псування сусідського майна

Буває так, що несподівано дзвонять у двері, а на порозі стоїть незадоволений сусід знизу, якого ви давно не бачили і зараз не хотіли б бачити. Якщо сусід прийшов не для того, щоб позичити сірники, сіль або гроші, то, швидше за все, ви його топите. Якщо це дійсно так, то спробуйте знайти протікання води у своїй квартирі. Якщо у вас скрізь сухо (туалеті, ванні, кухні) і ви не можете виявити явних ознак витоку води, то, швидше за все, має місце приховане протікання води у вашій стіні або в підлозі. Так як ваша підлога (сусідська стеля) є вашою зоною відповідальності, то вам слід негайно звернутися до фахівця з пошуку прихованих витоків води. Інакше наслідки для сусідського майна будуть такими ж, як описано вище.

Заключення

Діагностика трубопроводів на предмет прихованого витоку води

Раннє виявлення протікань води, особливо прихованих, ще до того, як вони завдадуть серйозних наслідків вашій квартирі, будинку, майну та здоров'ю, дозволить вам оперативно відреагувати на проблему та уникнути великих витрат на ремонт та відновлення. Тому не відкладайте діагностику трубопроводів на предмет прихованого витоку води, негайно звертайтеся до наших фахівців.

Якщо з'явилося хоч невелике протікання, то надалі воно лише посилюватиметься. Щоб не доводити ситуацію до проявів наслідків витоків води, описаних вище, потрібно своєчасно і періодично робити діагностику всієї водопровідної мережі квартири або приватного будинку. Така профілактика коштуватиме набагато дешевше, ніж ремонт власного майна та відшкодування збитків сусідам знизу.

Коментарі
Рекомендуємо
Юрій Руденко
5
Місто: Кривий Ріг
Ціна від
2 500 грн
Юрій Поляруш
7
Місто: Вінниця
Ціна від
3 000 грн
Сергій Сиволоб
1
Місто: Дніпро
Ціна від
2 000 грн
Сергій Зайченко
2
Місто: Одеса
Ціна від
3 000 грн
Роман Нечипоренко
2
Місто: Чернівці
Ціна від
2 000 грн