Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Меню

Важливість пошуку прихованих витоків води в квартирах та будинках

Важливість пошуку прихованих витоків води в квартирах та будинках

Невід'ємною частиною комфортного життя будь-якої людини є внутрішні трубопроводи, які розміщуються в кожній квартирі та приватному будинку. Вони забезпечують нас водою для пиття, приготування їжі, миття, прибирання, сантехнічних потреб, обігріву, поливу тощо.

Цінність води у нашому повсякденному житті не лише у її фізіологічних та функціональних властивостях, а й у вартості, яку ми платимо комунальним службам та водопостачальним організаціям за саму воду, її доставку, її підігрів. Для приватних будинків ця вартість закладена в електриці для насоса та газі для котла.

Цінність води у нашому повсякденному житті

Як бачимо, вже сама вода є недешевим ресурсом для будь-якої сім'ї, яка проживає у квартирі чи приватному будинку. І правильне економічне використання цього ресурсу залежить від того, в якому стані знаходиться трубопровідна система вашого житла: скільки років будинку, як давно змінювалися труби, як часто ви їх перевіряєте.

Стара трубопровідна система, неякісні матеріали труб та з'єднань, помилки в монтажі водопроводів можуть призвести до серйозного псування меблів та ремонту, затоплення сусідів знизу, утворення цвілі та грибка, псування фундаменту та перекриттів, зайвої розтрати води та теплоносія. Як наслідок, значні фінансові витрати.

Фінансові витрати через приховані витоки води

Своєчасна діагностика трубопроводу та оперативний ремонт у разі витоку води запорука заощадження коштів та нервів, економії води та теплоносія, продовження терміну служби будівельних матеріалів та свого майна. Діагностику трубопроводу на наявність прихованих протікань води бажано робити не менше, ніж раз на 5 років.

Якщо відкриті (не приховані) протікання води, як правило, можна виявити самому і відразу по течії води або теплоносія, то знайти прихований (за стіною або під підлогою) витік води без кваліфікованого спеціаліста та спеціалізованого обладнання практично неможливо. Саме приховані протікання найбільш поширені в квартирах і приватних будинках через прихований спосіб прокладання водопроводу для естетичного вигляду ванни, туалету, кухні.

Приховані протікання поширені у квартирах та приватних будинках

Прихований витік води тим і небезпечний, що його не видно і не чутно, а значить дізнатися про нього ви зможете тільки за непрямими ознаками: зайва волога, мокрі плями, запах цвіль, грибок на поверхнях, підлога, сусіди знизу, просідання грунту, зниження тиску. І на той час, коли ви про нього дізнаєтеся, збитки можуть бути досить великими.

Пошук прихованих витоків води – це наука. І нею можуть займатися лише спеціалісти своєї справи, які надають професійні послуги пошуку прихованих витоків води та інших робочих речовин, діагностики трубопроводів, теплоаудиту об'єкта.

Якщо у вас є підозра з приводу протікання води у вашій квартирі або будинку і вам потрібна діагностика труб на предмет прихованого витоку води, негайно звертайтеся до наших фахівців.

Коментарі
Рекомендуємо
Юрій Руденко
5
Місто: Кривий Ріг
Ціна від
2 500 грн
Юрій Поляруш
7
Місто: Вінниця
Ціна від
3 000 грн
Сергій Сиволоб
1
Місто: Дніпро
Ціна від
2 000 грн
Сергій Зайченко
2
Місто: Одеса
Ціна від
3 000 грн
Роман Нечипоренко
2
Місто: Чернівці
Ціна від
2 000 грн